Hvad kan vi gøre for din virksomhed?

Jobplaneten formidler helt gratis kontakten mellem virksomheder og unge i forhold til fritidsjob, praktikplads eller læreplads.

Det får din virksomhed ud af et samarbejde med Jobplaneten:

Arbejdsomme unge

Vi matcher din virksomhed med de rette unge mennesker, der passer ind i jeres virksomhed og til jeres behov. I får:

En ung, energisk og motiveret medarbejder og let rekruttering

En ung som kan løse mindre opgaver til en beskeden løn – så får I mere tid til de større og vigtigere opgaver

Vi forbereder og støtter de unge i deres arbejde hos jer, og vi følger med hele vejen.

Ny købmand fortsætter successamarbejde

Statusnotat 2019 Fritidsjob til Faglært

Socialt ansvar

Din virksomhed er med til at løfte et socialt ansvar og give de unge en bedre chance i livet. I får Jobplanetens CSR-bevis, som attesterer virksomhedshedens engagement og sociale ansvar.

Gode erfaringer

Jobplaneten skaber kontakt mellem unge og virksomheder i lokalområdet og sørger for, at parterne får et udbytterigt samarbejde via fritidsjob, praktikplads eller læreplads.

Hvad kan vi gøre for din skoleklasse?

Jobplaneten arbejder med forskellige former for faglige forløb, der understøtter de unges vej til arbejdsmarkedet, tydeliggør erhvervsfagenes mange muligheder og øger de unges viden og interesse for de faglige erhverv allerede fra folkeskolen. Vi samarbejder med en række lokale folkeskoler og ungdomsuddannelser, og tilbyder de unge skræddersyede forløb, der er tilpasset den enkelte unges uddannelsesønsker, kompetencer og behov.

Praksistalenter

Praksistalenter henvender sig til unge fra 5. til 9. klasse, som enten har udvist specifikke kompetencer inden for de håndværksmæssige fagområder, eller har behov for et frirum fra den faglige undervisning i skolen. Foruden at øge interessen og elevernes viden om erhvervsfaglige uddannelser, udvider forløbet elevernes håndværksmæssige talenter og potentialer.

Forløbet skræddersys til jeres behov, hvor de unge får en forsmag på, hvad man laver på den pågældende erhvervsuddannelse, og hvordan det er at være elev på skolen. Forløbet foregår enten i et samarbejde mellem EUC Sjælland, ZBC Køge/Roskilde eller Roskilde Tekniske skole. Forløbet kan også foregå i boligområderne med faglærer fra en erhvervsskole. Forløbene tilrettelægges i samarbejde mellem folkeskolen, erhvervsskole og Uddannelsesvejledningen. Vi laver også forløb med lokale private virksomheder, hvor unge kan få en forsmag på arbejdslivet som håndværker. Vi har lavet forløb med blandt andet Arne Pedersen Snedkermester A/S

Klasseforløb

Jobplaneten etablerer ekstraordinære erhvervsrettede klasseforløb i samarbejde med Uddannelsesvejledningen, folkeskoler, EUC Sjælland og ZBC Køge.

Ved at lave integrerede fagforløb for hele klassen, hvor folkeskolernes praktiske fag i perioder flyttes fysisk til lokaler hos EUC Sjælland eller ZBC Køge, introduceres de unge til en række erhvervsrettede uddannelsesmuligheder og får et bredere kendskab til, hvordan uddannelserne og studielivet er bygget op på erhvervsskolerne.

Valgfag

Formålet med valgfag er, at kompetenceudvikle de unge, så de kan klædes på til at varetage et særligt lommepenge- eller fritidsjob. Samtidig bygges der bro til erhvervsskolerne, hvor undervisningen foregår. Eksempelvis kan unge der er ansat i offentlige fritidsjob på et plejehjem eller daginstitution sideløbende få kursus på ZBC SOSU i Køge, hvor de også lærer den faglige og teoretiske del af arbejdet og hverdagen på fx plejehjem eller i institutioner.

Gode erfaringer

Her kan du læse evalueringen og erfaringerne fra første år med Praksistalenter, hvor 17 unge fra folkeskoler i Greve havde undervisning på EUC Sjælland.

Statusnotat 2019 Fritidsjob til Faglært

Unge prøver håndværksfag i skoletiden